Hop jij van job naar job?

De blogpost van vandaag gaat over jobhoppen. Ik raakte deze week geïnspireerd door een artikel op de VRT NWS site. Op woensdag 27 juni publiceerde Trui De Maré het artikel: ‘Belg is geen jobhopper: ruim 8 op de 10 werknemers blijven het liefst aan de slag bij huidige werkgever’. In het artikel werd de nadruk gelegd op de verschillende redenen waarom Belgen niet frequent veranderen van job (Voor het volledige artikel, klik hier!). Zelf wil ik graag even inzoomen op de voor- en nadelen van jobhoppen.

Axon’s pro’s en contra’s van jobhoppen

Jobhoppen heeft inderdaad zijn voor- en nadelen, die je best voor jezelf in overweging neemt als je nadenkt over een nieuwe carrièreswitch. Hieronder heb ik enkele pro en contra argumenten genoteerd.

Voordelen van jobhoppen

Omdat je sneller van job verandert, ben je meer getraind in het sollicitatieproces dat bij nieuwe jobs komt kijken. Hierdoor ontwikkel je meer vaardigheden en heb je meer kans om aan goede loononderhandelingen te doen. Bovendien heb je meer ruimte om jezelf te ontplooien door nieuwe horizonten te verkennen. Dit is vooral interessant als je jong bent en nog geen uitgewerkt idee hebt over waar je met je carrière heen wilt. Je komt in contact met verschillende werkvloeren en –culturen. Zo kan je ontdekken wat jij het liefst doet en welke (werk)omgeving het best bij jou past! En ten slotte is een nieuwe job een goede opportuniteit om veel nieuwe kennis te vergaren!

Nadelen van jobhoppen

Buiten de negatieve kanten van het jobhoppen die Trui De Maré aanhaalde in haar artikel, heb ik ook een andere mindere kant van het jobhoppen opgeschreven. Een nieuwe job is namelijk altijd een stap in het onbekende, en dat brengt de nodige dosis spanning en stress met zich mee! Zo weet je niet of de bedrijfscultuur even goed bij je gaat passen en moet je rekening houden met de leercurve en tijd om je in te werken. Daardoor kan je je soms minder capabel in je job voelen dan op je voormalig werk, waar je wel alles al onder de knie had en een goede band had opgebouwd met je collega’s.

Een kanttekening over jobhoppen.

Als je té snel van jobs verandert, kan dit jouw CV er chaotisch laten uitzien. Dit zorgt ervoor dat je niet loyaal lijkt aan een werkgever, wat op zijn beurt ervoor zorgt dat toekomstige werkgevers minder geneigd gaan zijn om je aan te werven. Uit een onderzoek van Management Team bleek zelfs dat bijna een kwart van de ondervraagde managers geen mensen aannemen die nergens langer dan twee jaar hebben gewerkt. Bovendien wordt de jobhopper als minder betrouwbaar bevonden, zowel door zijn werkgever als directe collega’s. Bezint eer ge begint dus, maar laat de negatieve kanten je niet weerhouden van te streven naar een job waar je je goed bij voelt!

Leave a Comment