5 tips om meer kans te maken op een sollicitatiegesprek

Je bent de jobsites aan het afschuimen op zoek naar een interessante vacature. Plots kom je er eentje tegen die jou op het lijf geschreven staat! Je stuurt jouw CV en motivatiebrief door en wacht geduldig op dat telefoontje voor een sollicitatiegesprek. Wanneer je solliciteert voor een openstaande functie, hoop je uiteraard altijd om op gesprek te kunnen gaan zodat je je persoonlijk kan voorstellen. Maar vaak zijn er veel kandidaten voor één functie en zal de recruiter in kwestie dan ook een eerste selectie maken op basis van jouw CV en motivatiebrief. Daarom wil ik je vandaag wat tips geven zodat deze ‘tip top’ in orde zijn!

1. Selectief zijn in je sollicitaties

Als je op zoek bent naar een nieuwe job is het een goede methode om niet in wilde weg te solliciteren. Je kan beter op zoek gaan naar functies die écht aansluiten bij jouw kennis en interessegebied. Een recruiter heeft immers ook snel door als jij zomaar solliciteert om ‘een job te hebben’. Hij of zij zal de voorkeur geven aan iemand die werkelijk gepassioneerd is door de functie.

2. Een memorabel CV

Je CV is een van de eerste dingen die de recruiter van jou zal zien. Daarom is het goed als jouw CV eruit springt! Nu, het hoeft geen creatief hoogstandje te zijn, gecreëerd op Photoshop of InDesign, maar probeer wel wat persoonlijkheid in jouw CV te leggen. Enkele voorbeelden van hoe je dit kan doen zijn: Het toevoegen van een foto, jouw eigen stijl laten doorschijnen door een leuk lettertype, een interessante indeling van je document, …

3. In functie van

Maak jouw CV op maat van de functie. Vaak merk ik dat eenzelfde CV gebruikt wordt voor alle sollicitaties. Kijk naar jouw voormalige jobs waarvan de ervaring interessant zou kunnen zijn voor de job waar je nu voor solliciteert. Heb je in een ver verleden als student nog gewerkt op festivals? Dan kan dit een prima aanvulling zijn als je solliciteert voor een job in de horeca, of wanneer je nog maar weinig relevante werkervaring hebt. Ben je daarentegen ondertussen al 10 jaar werkzaam in de bancaire sector, dan zal deze studentenjob geen meerwaarde bieden op jouw CV. Het is dan ook niet erg om sommige minder relevante jobs niet op te nemen in je CV wanneer je deze verstuurt voor een specifieke functie. Je kan bijvoorbeeld een aparte sectie maken voor minder relevante (studenten)jobs.

4. Recent

Gelijklopend met het vorige puntje is dan ook: zorg dat jouw CV recent is! Een goed opgesteld CV dat volledig de aandacht trekt? Top! Maar niet als deze plots stopt in 2013. De recruiter weet ook graag wat je sindsdien gedaan hebt. Daarom zet je beter ook altijd je laatste werkervaring op je CV. Wat als je tijdens deze periode door omstandigheden niet hebt kunnen werken? Vermeld dit. Zo geef je de recruiter de kans om jou te contacteren indien hij of zij hier meer vragen over heeft. Als je dit in tegenstelling niet zou vermelden, kan dit het gevoel wekken dat je bewust informatie achterhoudt. Dat kan averechts werken en je kansen verkleinen.

5. Vergeet je talenten niet!

Buiten je personalia (naam, woonplaats, telefoonnummer, …) en werkervaringen kan je ook je persoonlijke kant meenemen op jouw CV. Wat houdt dat dan in? Je kan je talenten noteren, wat je voldoening geeft in een job of jouw persoonlijke interesses. Wanneer je dan niet de gewenste ervaring hebt voor een functie, kan dit jou eventueel toch een kans geven op een sollicitatiegesprek voor de vacature!

Wat als je de vacaturetekst niet zo goed begrijpt?

Als de vacature je niet volledig duidelijk is, of als je bepaalde informatie mist, dan kan je contact opnemen met de recruiter om eerst enkele zaken te verduidelijken. Daarna kan je jouw CV op punt stellen en doorsturen. Op die manier ben je zeker dat de job jou aanspreekt. Plus, indien je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek, kan je je er zo ook beter op voorbereiden. Succes!

Leave a Comment