5 tips voor de coachende leider. Een trend in HR.

Coaching is vandaag de dag onlosmakelijk verbonden met leiding geven.  Dit vraagt om een zeer specifieke en moderne leiderschapsstijl. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk? In deze blog kom je enkele tips & tricks tegen die er voor zorgen dat jij deze leiderschapsstijl kan toepassen in jouw organisatie.

Wat is een coachende leider?

Dit is iemand die er enerzijds voor zorgt dat mensen zichzelf gaan ontplooien. Anderzijds is dit iemand die doelen en resultaten voor op  stelt die behaald moeten worden. Het doel is dus om de prestaties te verbeteren en ontwikkeling te stimuleren.

Waarom is dit een trend?

Jongeren vinden zelfstandigheid en autonomie erg belangrijk in een job. Ze verwachten dan ook dat hun leidinggevende hen zal coachen in plaats van enkel te dirigeren. Op deze manier krijgen ze het gevoel dat ze gerespecteerd worden en dat ze het vertrouwen van hun “coach” hebben gewonnen. Hier uit volgt dat deze ook een belangrijke rol gaat spelen in de persoonlijke ontwikkeling en groei van de medewerker.

Hoe kan je dit toepassen in de praktijk?

Dit is iets waar je de tijd voor moet nemen om het goed te implementeren. Maak er dus een lange termijndoelstelling van.  Als leidinggevende is het belangrijk om de pet van “begeleider” op te zetten. Op deze manier kan je de competenties van de medewerker versterken en zorgen dat hij nieuwe vaardigheden ontwikkelt. Dit doe je door je teamlid aan te moedigen en het proces van levenslang leren te stimuleren.

Enkele tips & tricks:

  • Durf je medewerkers los te laten en geef ze genoeg ruimte om initiatief te nemen en creatief te zijn in hun job
  • Maak duidelijk wat er wordt verwacht van de medewerkers
  • Plan regelmatig feedbackmomenten in en zorg dat dit een tweerichtingsgesprek is
  • Grijp op tijd in als je merkt dat iemand meer ondersteuning nodig heeft
  • Bouw een vertrouwensband op met je team

Leave a Comment