Waarmee kunnen we je helpen?

  • Opmaken vacaturetekst
  • Instroom genereren met behulp van Social Media werving
  • Executive search
  • Volledige selectieprocedure van A tot Z
  • Ondersteunen rekruteringsbeleid

Waarin verschillen we van een uitzendbureau?

Het grootste verschil is het arbeidscontract. Bij een selectiekantoor sluit de werknemer rechtstreeks een arbeidscontract af bij het bedrijf waar hij tewerkgesteld wordt. Dit is in tegenstelling tot een uitzendbureau, waar de nieuwe werknemer een contract zal aangaan met het uitzendbureau, waarbij hij ter beschikking staat om diensten uit te voeren voor een bedrijf.

Terwijl uitzendbureaus de werknemers ter beschikking stellen van gebruikers, gaan selectiekantoren werknemers en werkgevers bij elkaar brengen en dus een tijdelijke rol innemen. Eenmaal de arbeidsovereenkomst tussen werknemer en bedrijf is afgesloten, zit onze taak er officieel op. Uiteraard voorzien wij wel nog verschillende opvolgmomenten met klant en werknemer.

Waar zit het verschil voor jou als bedrijf? Kies je voor de samenwerking met een uitzendbureau, dan betaal je een vergoeding per gepresteerd uur van de werknemer die bij jou aan de slag is. Wanneer je met een selectiekantoor samenwerkt daarentegen, betaal je éénmalig een selectiefee. Zodra de werknemer bij jou in dienst is, zijn er geen kosten meer verbonden met het selectiebureau.