Durf te vragen!

“Heb jij nog vragen of opmerkingen?” Het is een standaardzin tijdens het sollicitatiegesprek. Sommige kandidaten zeggen al schoorvoetend welke vraag hen op de maag ligt, anderen zeggen dat alles duidelijk is. Deze vraag is echter erg belangrijk! Voor mij is dit allesbehalve een verplicht nummertje om het gesprek af te sluiten. De reden waarom ik jou deze vraag stel is omdat  ik er oprecht zeker van wil zijn dat jij alle nodige informatie hebt gekregen. Op deze manier wil ik er voor zorgen dat je een duidelijk beeld hebt van de functie en jouw twijfels van tafel zijn geveegd. Solliciteren voor een nieuwe job is vaak een ingrijpende gebeurtenis in iemand zijn leven, dus vind ik het belangrijk om hier een tweerichtingsverkeer van te maken.

Voor je je telefoon of gsm neerlegt

Het sollicitatieproces begint vaak met een telefonisch gesprek. Kandidaten die in het verleden bij mij solliciteerden, kunnen beamen dat ik een screening vaak begin met de vraag of de vacaturetekst duidelijk is. Daarom wil ik ook benadrukken dat je gerust “neen” mag antwoorden! Dan kan ik de onduidelijkheden ophelderen en kan jij tijdens het gesprek gerichter antwoorden op de vragen die aan jou gesteld worden. Win-win! (wil je meer te weten komen over hoe je sollicitatievrees aanpakt? Klik dan hier!)

Pen en papier op kantoor

Scenario: de screening is goed verlopen en je bent uitgenodigd op kantoor. Je zal meestal van mij de boodschap krijgen dat je gerust een papier met vragen mag meebrengen naar het gesprek. Jammer genoeg merk ik dat nog niet veel sollicitanten gebruik maken hiervan! Als kandidaat heb je het recht om correct en volledig geïnformeerd te zijn. Maar soms heb je misschien nog wat onduidelijkheden waar ik zelf niet aan gedacht had. Daarom kan het handig zijn om op voorhand wat “huiswerk” te doen. Op die manier wordt je beeld van de job immers zo realistisch mogelijk.

Oeps, vergeten!

Je kent het wel: “alles is me duidelijk nu.” Waarop je vervolgens in de auto stapt en er ineens vragen te binnen schieten. Je mag me gerust mailen of bellen om dit uit te klaren. Ik beschouw het als positief wanneer een kandidaat zich bewust bezig houdt met zijn of haar potentiële carrièreswitch.

Leerrijk in twee richtingen

Je vragen op tafel leggen is niet alleen voor jou positief! Ik merk bij de kandidaten tevredenheid wanneer alle vragen beantwoord zijn. Aan de andere kant blijft het voor mezelf ook leerrijk! Door de vragen krijg ik feedback en zie ik welke informatie mist in de vacaturetekst, of waar ik wat meer toelichting bij kan geven. Kortom: durf te vragen! 😉

Leave a Comment