Een dag in het leven van…

Door mijn eigen onderneming te starten (lees ook: Waarom ik 100% voor Axon koos) heb ik veel vrijheid over hoe ik mijn werkdagen invul. Ik prijs me gelukkig dat mijn werkdagen er altijd wel wat anders uitzien, maar er zijn wel enkele aspecten die vaak terugkomen.

Omdat ik regelmatig de vraag krijg: “Maar wat doe je precies allemaal op een dag?”, geef ik je graag een zicht op één van mijn werkdagen van afgelopen week.

De ochtend

Ochtendstond heeft goud in de mond. Ik begon mijn werkdag door te gaan sporten, hierdoor startte ik mijn werkdag pas rond een uur of tien. Sinds ik van start gegaan ben met mijn dagelijkse portie fitness in de ochtend, merk ik dat ik doorheen de dag veel meer geconcentreerd te werk ga. In plaats van dat sporten tijdverlies is, win ik er dus net tijd mee. Sportief en efficiënter, een dubbele win dus 🙂

Voormiddag

Eenmaal aanwezig op kantoor begon ik mijn dag met door mijn inkomende mails te gaan. Zo had ik een goed zicht over mijn verdere taken.

Hierna kwam mijn creatieve kant naar boven. Doordat mijn creativiteit zijn hoogtepunt heeft in de voormiddag, gebruik ik deze tijd vaak om onder andere teksten te schrijven en vacatures op te maken.

Hierop volgend postte ik enkele openstaande vacatures online om mijn netwerk op de hoogte te stellen van eventuele carrièremogelijkheden.

De voormiddag sloot ik af door op diverse online platformen geschikte profielen te zoeken. Na een korte lunchpauze zette ik me terug aan het werk.

Namiddag

De namiddag begon ik met tijd te maken voor “Kandidaten in de kijker”. Dit is een eigen rubriek op LinkedIn waarin ik personen voorstel aan mijn netwerk. Deze kandidaten zijn op zoek naar een nieuwe, interessante uitdaging maar vinden helaas nog geen aansluiting bij de openstaande vacatures op mijn website.

Nadien was het tijd voor telefonische screenings en voerde ik sollicitatiegesprekken met potentiële werknemers. Ook werkte ik in de namiddag verschillende projecten van klanten uit. Dit deel van de dag geeft me het meest energie en herinnert me er steeds aan hoe blij ik ben met mijn job! 🙂

Nu ik mijn telefonische screenings en sollicitatiegesprekken heb gevoerd, is het tijd voor de rapportage hiervan. Deze rapporten geven een beknopt overzicht over mijn contact met de sollicitanten en is tevens een voorstelling aan potentiële werkgevers.

Daarna was het tijd om mijn wekelijkse sollicitatietip online te plaatsen. Deze kan je vinden op mijn Facebook-pagina Axon HR – Werving- en selectiekantoor! (Like je de pagina ook even? 😉 )

Nu deze taken van mijn To-Do lijstje waren afgestreept, bereidde ik de vergaderingen en sollicitatiegesprekken van de volgende dag voor. Ook nam ik een moment om mijn administratie in orde te houden.

Einde van de werkdag

Als fervente aanhanger van de Clean Desk Policy, maak ik nog even tijd om bureau op te ruimen. Hierdoor zorg ik dat mijn werkplaats terug helemaal in orde is voor de volgende dag!

Leave a Comment