Ervaring in je vak of een diploma op zak?

Het blijft een terugkerend debat: wat is het belangrijkste bij een aanwerving? In het bezit zijn van een diploma of juist ervaring in een specifiek vakgebied?

Waar vroeger je diploma een beslissende factor was, is er de laatste jaren binnen veel bedrijven het besef gegroeid dat er meer is dan enkel je studiecapaciteiten. Vaak geeft een diploma een indruk over welk intellectueel niveau je aan kan, maar dit is echter niet de enige voorspeller. Zo is bijvoorbeeld je wil om bij te leren op de werkvloer minstens even belangrijk.

Waarom een diploma?

Er zijn verschillende jobs waarbij een diploma noodzakelijk is. Hier is een arts een goed voorbeeld van. Door de vele jaren studie die de toekomstige dokters hebben moeten ondernemen, hebben ze een grote kennis over hun vakgebied. Bovendien beschikken ze tijdens hun studie ook over de middelen zoals praktijk, databanken, … die ervoor zorgen dat zij jou de beste hulp kunnen bieden. Ook in andere sectoren zijn er soms attesten wettelijk verplicht om de job uit te mogen voeren.

Een diploma kan ook richting geven aan je carrièremogelijkheden. Door bijvoorbeeld een hogere studie in een taalkundige richting te doen, vergroot je je kansen om in deze specifieke tak te gaan werken na je studies.

Waarom ervaring?

Ervaring is belangrijk omdat deze persoon reeds veel praktische kennis op de werkvloer heeft verworven. Hierdoor kan de nieuwe werknemer snel taken zelfstandig voltooien. Ook zijn er jobs waarbij ervaring in de praktijk veel functioneler is dan een diploma. Door de nadruk te leggen op competenties in plaats van een diploma zorg je dat je jouw vijver van kandidaten vergroot. Daarnaast zal deze persoon hierdoor vaak beter binnen het bedrijf passen.

De cijfers liegen er ook niet om. Volgens een onderzoek uit 2013 van Unizo bleek dat 7 op de 10 ondernemers werkervaring meer doorslaggevend vinden dan een diploma bij de aanwerving van een nieuwe werknemer. Je kan dus stellen dat we de goede richting op zijn aan het gaan! We koppelen los van het klassieke, conservatieve denkpatroon rond studies en bedrijfscultuur.

Zwart-wit

Een argument wat je nog af en toe hoort is dat potentiële werknemers zonder diploma minder goed inzetbaar zouden zijn op de werkvloer. Dit is echter een vrij zwart-witte gedachte. Vaak wordt er op de werkvloer een specifieke aanpak gebruikt of wordt er met producten gewerkt die eigen zijn aan de organisatie. Dit wilt zeggen dat ook kandidaten met het geschikte diploma nog steeds opleidingen zullen moeten volgen.

Wat vind ik van de diploma/ervaring kwestie?

Voor mij is ervaring minstens even doorslaggevend als het juiste diploma. Een diploma wilt niet zeggen dat je alle kennis in het vakgebied bezit. Echter zorgt het wel voor een goede basis. Zeker als starter op de arbeidsmarkt kan een diploma helpen om jouw carrière te lanceren.

‘Diploma of niet’ is een kwestie die je het best op individueel vlak bekijkt en waarbij je het volledige potentieel van je mogelijke toekomstige werknemer in overweging neemt.

Tip voor de sollicitant zonder diploma!

Ben je op zoek naar een job zonder in het bezit te zijn van het specifieke diploma voor deze functie? Dan raad ik je aan jouw ervaring extra in de kijker zetten. Hierdoor toon je aan dat je de nodige kennis hebt opgebouwd én vooral dat je passie hebt voor het werk!

Leave a Comment