Extralegale voordelen

Extralegale voordelen zijn enorm populair. Bijna iedereen krijgt ze. Ze worden door bedrijven meer en meer bovenop het gewone loon gegeven omdat ze fiscaal voordelig zijn. In onze blogpost van vandaag geven we jou een overzicht van de meest voorkomende extra’s

1. De cheques

Maaltijdcheques zijn cheques waarmee je voedingswaren kan kopen in de supermarkt of je kan er mee betalen in restaurants. Ze zijn oorspronkelijk in het leven geroepen ter compensatie voor werknemers van bedrijven zonder bedrijfsrestaurant.
Je krijgt 1 maaltijdcheque per gewerkte dag ter waarde van maximaal 8 euro. In dat geval bedraagt de werknemersbijdrage 1,09 euro en die van de werkgever 6,91 euro. Let wel op, ze blijven maar 1 jaar geldig.

Met ecocheques kan je ecologische producten aankopen zoals ledlampen, isolatiemateriaal, spaardouchekoppen of planten. De waarde van  1 ecocheque mag maximaal 10 euro zijn. Dit bedrag wordt bepaald door de onderneming of sector waarin je werkt. De geldigheidsduur bedraagt 24 maanden.

Een bedrijf kan er ook voor kiezen om sport- en cultuurcheques uit te delen. Deze kan je gebruiken voor sportabonnementen, musea, theater en festivals.
Ze zijn 15 maanden geldig van (1 juli tot  30 september van het daaropvolgende jaar). De nettowaarde mag niet meer zijn dan 100 euro.

2. De verzekeringen

Een hospitalisatieverzekering is een echte musthave. Deze verzekering betaalt kosten terug van opnames in het ziekenhuis van jezelf maar meestal ook van je familieleden. Deze kunnen gratis of tegen een kleine meerkost aansluiten bij jouw verzekering.

Een andere verzekering die vaak wordt aangeboden is een groepsverzekering. Dit is een vorm van pensioensparen. Jouw werkgever stopt iedere maand een bepaald bedrag in een ‘spaarpot’. Zo kan je een extra pensioen opbouwen.

3. Vervoer

Een van de meest bekende en populaire extralegale voordelen is de bedrijfswagen. De voordelen hiervan zijn dat je geen onderhoud of verzekering moet betalen en dat je deze ook buiten je werkuren mag gebruiken. Op deze privéverplaatsingen moet je wel belastingen betalen. Als je echt tot de lucky one’s behoort kan je bijkomend nog een tankkaart krijgen.

De sportievelingen onder ons kunnen ook een fietsvergoeding aanvragen. Deze vergoeding kan oplopen tot 0,22 euro per kilometer.

Een klassieker is de terugbetaling van het woon-werkverkeer. Dit houdt in dat je werkgever jouw verplaatsingskosten van en naar het werk vergoedt.

 

Er zijn nog vele andere voordelen alle aard zoals een gsm, een laptop, korting op producten van het huismerk, een renteloze lening, aandelenopties, een internetabonnement,… Deze (ietwat specialere) voordelen zullen in een volgende blog worden besproken!

Leave a Comment