Feest bij Axon!

Vandaag is het exact 1 jaar geleden dat ik van start ging met Axon HR. Wat gaat de tijd snel!

In juni 2017 was ik nog bezig met mijn laatste examens en in augustus 2017 was Axon een feit. Als ik hier aan terug denk was het toen best wel spannend. Tijd om even de balans op te maken.

Zonder twijfel kan ik stellen dat het een onvergetelijk jaar was met veel nieuwe ontmoetingen, inspirerende opdrachten en boeiende verhalen van zowel kandidaten als werkgevers. Ik heb afgelopen jaar ook de kans gekregen om zo ontzettend veel bij te leren en mezelf verder te ontwikkelen. Zo ging ik niet enkel aan de slag als recruiter, maar startte ik ook met bloggen en het geven van workshops.

Graag neem ik jullie mee naar de drie mooiste momenten van het afgelopen jaar:

1) Mijn eerste starter

Uiteraard was dit het hoogtepunt van het afgelopen jaar. Een kandidaat die zijn vertrouwde omgeving achterliet om vol enthousiasme aan een nieuwe uitdaging te starten. Ik was oprecht gelukkig dat ik mijn steentje aan de nieuwe toekomst van deze man had kunnen bijdragen. Dat ik enkele maanden later, tijdens de feestdagen, nog een berichtje met gelukwensen voor het nieuwe jaar van deze kandidaat mocht ontvangen, was voor mij de bevestiging van een geslaagde samenwerking.

2) Mijn eerste workshop

Een ander moment dat zeker ook een plaats verdient in deze top 3, is het geven van mijn allereerste workshop. Wat vond ik dat spannend! Waren ze wel geïnteresseerd in wat ik te zeggen had? Had ik mijn inhoud goed opgebouwd? Gelukkig waren deze zorgen onterecht en was het echt een leuke ervaring! Ik ontdekte dat het mij veel voldoening geeft om mijn kennis over te brengen. Ik was achteraf aangenaam verrast door de positieve feedback en sindsdien blijven workshops een vaste waarde binnen Axon HR.

3) Klantenbezoek op een prachtige locatie

Een van mijn klantenbezoeken vond plaats op een zonnige dag op een prachtige locatie bij een jachthaven. Toen ik na het gesprek terug op de parking stond en de omgeving in mij opnam, besefte ik voor de allereerste keer hoe dankbaar ik was dat ik zo een mooie zaken mocht beleven tijdens mijn werkdag en dat ik mijn eigen agenda kon indelen. Dit gaf me de mogelijkheid om een halfuurtje langer te blijven en te genieten van de omgeving.

 

Uiteraard loopt het leven als ondernemer niet altijd op rolletjes. De onregelmatige werkuren, van tijd tot tijd onzekerheid, … zorgen dat niet elke dag een en al rozengeur en maneschijn is. Toch kan ik met trots zeggen dat ik nog steeds blij ben met de stap die ik genomen heb.

Een quote die het voorbije jaar vaak terugkwam, was eentje die ik meekreeg van één van mijn stagebegeleiders: “We’ll cross that bridge, when we come to it”. Deze heeft me al veel slapeloze nachten bespaard. 😉 Als je wil kan je altijd beren op de weg zien. Zeker als ondernemer. Maar 2x raden? Het helpt je geen stap vooruit! De combinatie van een realistische en positieve mindset, zijn misschien wel dé redenen van de groei van Axon.

Soms lopen zaken ook anders dan gepland en komen er leuke uitdagingen op je pad. Zo is Axon het voorbije jaar gegroeid tot een volwaardige partner op vlak van recruitment, gebaseerd op drie pijlers: selectieopdrachten, workshops en volwaardige ondersteuning in het rekruteringsbeleid.

De uitdaging voor mij bestond erin een bedrijf op te richten wat kwalitatieve ondersteuning bood op HR vlak, maar waar ik ook helemaal achter kon staan betreft waarden en werkwijze. Ik durf met enige trots toe te geven dat ik hier toch wel in geslaagd ben.

Wat was het fijn om terug te blikken op hoe het allemaal begonnen is en wat ik het afgelopen jaar heb bereikt. Tenslotte wil ik iedereen bedanken die me het afgelopen jaar gesteund heeft! Ik zit alvast vol ideeën voor de toekomst! 😉

Leave a Comment