Geknipt voor de job of dé geknipte job voor mij?

Onlangs las ik in een artikel dat de definitie van een gepaste job omschreven wordt als “het beschikken over de vereiste competenties”. Dit deed me toch even de wenkbrauwen fronsen. Uiteraard zijn de benodigde vaardigheden onmisbaar om een functie goed uit te voeren, maar ik hoop dat we allen verder kijken dan enkel dat.

De meeste personen die bij me solliciteren, geven als reden dat hun huidige job niet goed bij hen past. Niet omdat ze niet de vereiste competenties hebben, integendeel, maar omdat de job hen niet biedt wat ze nodig hebben.

Tegenwoordig zijn werknemers vaak op zoek naar meer dan enkel een interessant takenpakket of een goede verloning. De bedrijfscultuur en het team waarin ze terecht komen winnen steeds meer aan belang.

Door ervoor te zorgen dat de verwachtingen zowel bij werknemer als werkgever ingelost worden, creëer je een goede basis voor een samenwerking op lange termijn.

Bij deze wil ik dan ook een oproep doen aan werkgevers om ruimte hiervoor vrij te maken tijdens een sollicitatiegesprek. Zo geef je kandidaten de kans om af te toetsen of de job en het bedrijf ook geknipt is voor hen.

Een boodschap aan werkzoekenden aan de andere kant: Durf kritisch na te denken over jouw sollicitatie. Sluiten de aangeboden functie en de werkomgeving aan bij jouw noden en verwachtingen? Durf daarom ook zelf te informeren naar zaken die voor jou belangrijk zijn. Is het voor jou bijvoorbeeld van belang om in een groot team terecht te komen? Vraag dan zeker naar het aantal collega’s op de afdeling.

Ik wil dan ook graag eindigen met mijn uitgebreidere definitie van een gepaste job: “Het beschikken over de vereiste competenties in een omgeving die voldoet aan de persoonlijke noden en verwachtingen van de werknemer”.

Leave a Comment