Ik heb de job niet. Wat nu? Hoe ga je er mee om als je niet weerhouden bent voor je sollicitatie?

Deze week heeft het televisieprogramma ‘Durven falen’ zijn eerste aflevering uitgezonden. In de geest van vallen en terug opstaan wil ik in dit blogbericht een gelijkaardig onderwerp aansnijden: De job niet krijgen. Een afwijzing is nooit fijn, zeker niet als je de job erg graag wou. Uiteraard is het normaal dat je teleurgesteld bent over de uitkomst van de selectieprocedure en soms zelfs wat boos omdat je de job niet kreeg. Maar probeer niet met deze boze gevoelens te blijven zitten! Hieronder heb ik enkele strategieën neergepend om je gevoelens van afwijzing een plaats te geven.

Het spel van solliciteren

Vaak ben je niet de enige sollicitant die op eenzelfde vacature reageert. Helaas is er wel vaak maar één plaats vrij. Dit wil niet zeggen dat als je de job niet krijgt, je geen geschikte kandidaat bent. Er wordt echter gezocht naar de meest geschikte kandidaat. Misschien had de andere kandidaat wat meer relevante ervaringen voor de functie, of paste hij iets beter bij de organisatie. Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf voor een bepaalde sollicitant kiest. Daarom is het belangrijk om deze afwijzing niet te persoonlijk op te nemen. Je zelfbeeld in twijfel trekken is dan ook helemaal niet nodig! Het gaat bij solliciteren om een juiste match tussen jou, de functie en de bedrijfscultuur, niet om een persoonlijke afwijzing.

De rol van feedback

Vaak krijg je na jouw sollicitatie telefonisch de uitkomst van de procedure te horen, gevolgd door de reden waarom. Ben je teveel overvallen door het nieuws? Dan kan je aan de recruiter vragen of het mogelijk is om hem of haar later terug te bellen. Zo geef je jouw emoties de tijd om tot rust te komen en het nieuws te laten bezinken. Probeer wanneer je op een later tijdstip terug contact neemt, dit telefoontje echter niet te gebruiken om je frustraties te uiten over het niet krijgen van de job. Zie het als een leermoment: Probeer vanuit de ander zijn of haar standpunt erachter te komen waarom je deze job niet hebt. Door je open te stellen voor feedback krijg je de kans om jouw sollicitatie kritisch te bekijken. De plekken waar het misschien is misgelopen tijdens de sollicitatie, of de functie die toch niet zo een goede match bleek te zijn? Daarna is het belangrijk om het heft in eigen handen te nemen en deze feedback ook goed te benutten. Door rekening te houden met de toelichting die je gekregen hebt, kan je jouw kansen bij een toekomstige sollicitatie verhogen.

Wat als je geen feedback krijgt?

Helaas wordt er nog te vaak overgegaan tot een mailtje met de boodschap “U bent niet weerhouden.”. Beschouw dit niet als voldoende! Vraag gerust waarop deze beslissing gebaseerd is. Durven vragen stellen is belangrijk, maar maak er een punt van om altijd beleefd en rustig te blijven, zelfs als je het niet honderd procent eens bent met de antwoorden die je krijgt. De manier waarop je feedback vraagt zal ook een weerslag geven op de antwoorden die je ontvangt. Een vraag zoals “Hoe kan ik mijn sollicitatie in de toekomst verbeteren?” zal je een meer uitgediept antwoord geven dan “Waarom heb je niet voor mij gekozen?”.

En last but not least wil ik nogmaals benadrukken dat je je vooral niet moet laten ontmoedigen. Gebruik deze nieuwe kennis en ervaring en maak van toekomstige sollicitaties een succes!

 

Leave a Comment