Op sollicitatiegesprek: Beven van angst? Niet na deze tips!

Een sollicitatiegesprek kan jou soms wat nerveus maken, zeker als je de job erg graag wil. Zelf zie ik ze vaak: Nerveuze sollicitanten met bevende handen of trillende stemmen. De angst om iets verkeerd te zeggen of een slecht postuur te slaan komt vaker voor dan je denkt.

Uit een onderzoek van arbeids- en organisatiepsycholoog Edwin van Hooft is gebleken dat 1 op de 5 kandidaten geconfronteerd wordt met sollicitatievrees. Hun grootste angst is om geen goede indruk achter te laten. Op de tweede plaats staat de schrik om een foutief antwoord te geven op vragen. Ik kan je echter vertellen dat het niet erg is om niet onmiddellijk een respons te kunnen formuleren! In dat geval is jouw beste optie om tegen de recruiter te zeggen dat je even wil nadenken. Hierop kan je rustig de tijd nemen om een antwoord te bedenken dat jij passend vindt. Één juist antwoord is er in een sollicitatiegesprek zelden. Maak je dus niet te druk om dat van jou.

Wees niet gevreesd: het is normaal.

Een gezonde dosis spanning is geen dooddoener tijdens een gesprek, solliciteren is dan ook geen alledaagse gebeurtenis. Maar anderzijds is het belangrijk om de stress die je ervaart niet te laten overheersen. Voornamelijk starters en personen die voor een lange tijd in dienst hebben gestaan van eenzelfde werkgever krijgen vaker te kampen met deze sollicitatievrees.

Ben je stressgevoelig? Probeer dan voor het sollicitatiegesprek jouw angst al onder controle te houden. Hierdoor vermijd je dat je concentratie tijdens het gesprek daalt, en je prestaties bijgevolg minder goed worden. Makkelijker gezegd dan gedaan hoor ik je denken. Klopt! Maar hieronder geef ik alvast enkele tips om je podiumvrees de pas af te snijden.

Hoe kan je die spanning nu beter onder controle krijgen?

Eerst en vooral is een goede voorbereiding cruciaal voor een goed verloop van je gesprek.
Indien je de mogelijkheid hebt om met iemand in je omgeving een sollicitatiegesprek te oefenen, grijp deze kans! Oefen op jezelf voorstellen en vertel waarom jij deze job graag wil.

Lees de vacaturetekst nog eens door voor het gesprek begint. Als je vragen hebt, noteer deze. Zo laat je de werkgever weten dat je de koe bij de hoorns vat en toon je interesse in de vacature. Omdat je voorbereid bent, voorkom je extra spanning tijdens het gesprek.

Let ook op de klok en kom goed op tijd! Hierdoor kan je inspelen op onvoorziene omstandigheden en verklein je de kans op vertraging door verkeerssituaties, files, … Als je te vroeg bent, kan je bovendien een koffie drinken in de cafetaria of wachtzaal en even tot rust komen.

Ten tweede is een positieve mindset je beste vriend.

Look at the bigger picture. Probeer de zwaarte van het gesprek te relativeren en in perspectief te zetten. Want wat is het ergste dat kan gebeuren? Als je de volgende selectieronde niet haalt, is dat geen ramp. Beter is om de focus te leggen op de kans die je grijpt. “Ik maak kans op die leuke job” is een vruchtbaardere gedachte dan die van de mogelijke tegenslagen zoals “ik krijg de job misschien niet”.

Moedig jezelf aan! Benader je eigen competenties positief: Je hebt de juiste voorkennis, je bent goed voorbereid, … Trek je eigen kennis niet in twijfel!.

En ten laatste: wees eerlijk.

Durf je angst op tafel gooien. Door te benoemen hoe je je voelt, gaat er een stuk stress van je schouders vallen én geef je mij als gesprekspartner de kans om me af te stemmen op jouw sollicitatieangst.

Mijn conclusie?

Spanning ervaren bij een sollicitatiegesprek is normaal, maar laat het je niet paralyseren. Door te oefenen, de vacaturetekst nog eens door te lezen en op tijd te komen vermijd je al een hoop stress! Een positieve ingesteldheid laat je toe om jezelf en het gesprek naar waarde te schatten. Natuurlijk, communicatie is het begin van elke gezonde (werk)relatie. En onthoud: ook een sollicitatiegesprek gaat wel weer voorbij. 😉

Leave a Comment