Waarom ik 100% voor Axon koos

De vraag die mij het voorbije half jaar, met grote voorsprong, het vaakst gesteld werd is: “Waarom kiest een jongere als jij ervoor een eigen selectiekantoor op te richten?” Ondanks dat ik met veel plezier mijn verhaal vertel, leek het me fijn om dit ook neer te schrijven.

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik begrijp waar de vraag vandaan komt. Het is inderdaad niet de meest voor de hand liggende keuze om als schoolverlater onmiddellijk de stap naar voltijds zelfstandig ondernemer te zetten. Toch was dit voor mij een zeer bewuste keuze, op basis van mijn eerdere ervaringen.

Mijn ervaring

Doordat ik ervoor koos om reeds tijdens mijn studie ervaring op te doen in de HR-sector, kreeg ik de kans om aan alle kanten van de tafel plaats te nemen: bij een uitzendbureau, een selectiekantoor en een interne personeelsdienst. Tot op vandaag ben ik nog steeds zeer blij met de bagage die ik hieruit kon meenemen. Je zal me dan ook geen slecht woord horen zeggen over deze werkgevers, integendeel. Ik ondervond al snel dat ‘Werving & Selectie’ mijn passie was. Er was dan ook geen twijfel meer mogelijk dat dit mijn toekomst zou worden.

Maar naarmate de tijd vorderde, stelde ik vast dat ik niet helemaal in het plaatje paste. De vaste manier van werken werd naar mijn inziens te weinig in vraag gesteld en innovatie bleek in grote structuren niet altijd vanzelfsprekend om door te voeren. Ondanks de motivatie van alle werknemers om het beste voor elke werkzoekende te willen, bleek kwantiteit helaas soms boven kwaliteit te moeten gaan. Dit zette me aan het denken. De passie waarmee ik mijn eerste stappen in het werkveld zette, maakte na enkele maanden al plaats voor de eerste ergernissen. Was dit hoe ik de komende 45 jaar mijn werkdagen wou doorbrengen? De enige optie was me neerleggen bij de manier van werken, om toch maar in het plaatje te passen. Wie mij iets of wat kent, weet dat dat laatste niet echt aan mij is besteed. Mijn doortastendheid, door sommige ook wel eens koppigheid genoemd, zorgde ervoor dat ik op zoek moest naar alternatieven.

Visie en waarden

Ik wil voor de volle 100% achter mijn job staan en dat gaat voor mij persoonlijk enkel als ik de visie en waarden van een bedrijf deel. Omdat ik me nergens volledig in deze kon vinden, zette ik de stap om zelf een kantoor op te richten. Een kantoor waar de focus niet enkel op de klant ligt, maar het verhaal van de kandidaat minstens even belangrijk is. Waar er ruimte is voor maatwerk en aandacht voor de persoon.

Net doordat het voor mij een zoektocht was naar een geschikte werkomgeving, vind ik het ook zo ontzettend belangrijk voor anderen. Ik wil dat sollicitanten niet alleen in het plaatje van de functievereisten passen, maar vooral dat er een klik is met de bedrijfscultuur. Hoe kan je verwachten dat werknemers het uithangbord van je onderneming zijn, als ze niet dezelfde visie delen?

Ik heb op geen enkel moment gekozen vóór ondernemerschap of vóór ‘eigen baas zijn’. Ik heb gekozen voor mijn passie, om mijn eigen weg uit te stippelen en mijn doelen achterna te gaan. En bij elke zakelijke beslissing die ik neem, blijft de visie van mezelf en bijgevolg ook Axon, met stip op één staan.

 

Spelen de waarden en de visie van het bedrijf waar jij werkt ook voor jou een grote rol? Laat het me zeker weten! Ik ben benieuwd naar de interessante conversaties die hieruit kunnen ontstaan!

 

Leave a Comment