& Wat is jouw leeftijd?

Vandaag verscheen het artikel  ‘Werkende Belg is 6 jaar ouder dan zijn kalenderleeftijd’ op de nieuwssite vrt.be.

In dat artikel beschrijft Charlotte Van Driessche een studie door een onafhankelijk onderzoeksbureau, die uitwees dat ‘de werkende Belg biologisch gezien 6,1 jaar ouder is dan zijn of haar kalenderleeftijd’.

Zo bleek dat er verschillende factoren bijdragen aan de berekening van dit cijfer, waaronder roken, overgewicht, lichaamsbeweging, groenten en fruit eten, slaaptekort en stress.

Opvallend was echter dat CEO’s, managers, ondernemers en zelfstandigen positiever scoorden op de onderzochte factoren, en dus een lagere biologische leeftijd hebben. Helaas was dit echter niet van toepassing voor hun werknemers. Maar liefst 57 procent van de bevraagde werknemers vond dat hun werknemer niet genoeg mogelijkheden bood om een gezonde levensstijl op werk te bevorderen (Van Driessche, 2018). Een spijtige zaak, aangezien met zo een actief gezondheidsbeleid werknemers ook effectief gezonder zijn volgens de studie!

(Voor het volledige artikel, zie: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/05/30/belg-is-6-jaar-ouder-dan-zijn-kalenderleeftijd/ )

Eye-opener

Het artikel is voor vele lezers dan ook een eye-opener, aangezien je er je eigen biologische leeftijd kan berekenen. Voor werkgevers die dit artikel lezen zou het dat eveneens moeten zijn, want gezonde werknemers zorgen voor een goed draaiende onderneming!

Wat ik persoonlijk miste in het artikel, waren tips over hoe je dan precies je onderneming gezonder kan maken.

Tips voor jouw onderneming

Het eerste aspect waarin een werkgever het verschil kan maken is lichaamsbeweging.

Zo kan je als werkgever sportactiviteiten inlassen, zoals een workshop tijdens de middagpauze. Of waarom niet een oproep om ’s middags even samen een wandeling te maken met de collega’s? Op die manier zet je je werknemers aan om een actievere levensstijl te genereren. Bovendien helpt sport ook tegen stress, een ander punt waar de studie naar keek.

Gezonde voeding stimuleren

Gezonde voeding, voldoende groenten en fruit, kan je als werknemer stimuleren door bijvoorbeeld één of twee keer per week een fruitmand te voorzien, of verse groentesoep. Een andere optie is om in plaats van elke dag broodjes te laten leveren aan werk, voor gezondere opties te gaan. Zoals salades, groentenwraps,… noem maar op! Horeca bedrijven die gezondere voeding aanbieden zijn steeds meer aanwezig in het straatbeeld, hier kan je op inspelen!

Stress en ontspanning

Je kan je werknemers moeilijk verplichten om op tijd te gaan slapen, of een gezamenlijk middagdutje op kantoor organiseren, maar je kan wel je werknemers stimuleren om hun werk tijdens de kantooruren efficiënt te doen in plaats van dit mee naar huis te nemen.

Ook overuren kan je proberen vermijden binnen je organisatie. Hierdoor is iedereen op een redelijk uur thuis, wat er voor zorgt dat de huiselijke verantwoordelijkheden ook op een aannemelijk uur gedaan zijn en er nog wat ruimte is voor ontspanning.

Wees als werkgever ook realistisch over de grootte van het takenpakket dat je aan je werknemer geeft. Als je hem of haar met een groot takenpakket belast, wat soms niet haalbaar is in de tijd die ervoor gegeven is, kan dit tot extra stress leiden. Je kan ook inzetten op een beleid voor mentaal welzijn, zodat je werknemers de stap durven zetten naar een vertrouwenspersoon als ze hier nood aan hebben.

Hopelijk kan je met deze tips jouw of je werknemers’ biologische leeftijd meer terugschroeven naar de kalenderleeftijd, en een gezonde werkomgeving opbouwen. Succes!

Leave a Comment